Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μια πράξη με αξία...

 
Η περίοδος των γιορτών, που λίγο πολύ μας επιτρέπει λόγω αργιών, αδειών κ.λπ. να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, είναι μια καλή ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο μαζί με τα παιδιά μας για να κάνουμε μια "εκκαθάριση" των παιχνιδιών τους.  
Αυτό πέραν του ότι θα μας εξοικονομήσει ωφέλιμο χώρο στο σπίτι, θα μας βοηθήσει να μάθουμε στα παιδιά να μοιράζονται και να βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη.  Ίσως να δυσκολευτούμε και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε την αντίδραση των παιδιών στο γεγονός ότι θα δώσουν κάποιο από τα παιχνίδια τους.  Αυτό όμως είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν ότι κάτι που για μας δεν είναι πια χρήσιμο για κάποιον άλλον είναι. 
 
Ας ανοίξουμε λοιπόν τα κουτιά με τα παιχνίδια και ας αποφασίσουμε μαζί με τα παιδιά ποια απ' αυτά δεν θέλουν και μπορούν να τα αποχωριστούν.  Αυτά θα τα συγκεντρώσουμε και θα αποφασίσουμε να τα χαρίσουμε σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.  Μια καλή ιδέα είναι να πάμε μαζί με τα παιδιά μας να προσφέρουμε τα παιχνίδια αυτά σε άλλα παιδιά, έτσι ώστε να δουν από κοντά τη χαρά που δίνουν προσφέροντας δικά τους παιχνίδια.
 
Ας μάθουμε στα παιδιά μας το νόημα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της ελπίδας μέσα από μικρές, καθημερινές πράξεις.
 
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου